Kabeljauwfilet met witloof, knolselder en aardappelmousseline

Kabeljauwfilet met witloof, knolselder en aardappelmousseline

Kabeljauw is een veelzijdig product waarmee je heerlijk kan experimenten. Voor dit recept combineert Kevin deze witte vis met een lichte Bronzen Baron saus die voor een feestelijk tintje zorgt.

Ingrediënten

  • 4 stukken kabeljauw
  • 3 sjalotten
  • 4 dl visfumet
  • 2 dl Bronzen Baron Premium
  • 2 dl Bronzen Baron Blond
  • 1 dl room
  • 1 teentje look
  • 6 grote aardappelen
  • 200 ml melk
  • 6 pijlen witloof
  • 1/4 knolselder
  • peper, zout & nootmuskaat
  • boter

Bereiding

Stap 1

Laat 4 dl visfumet samen met 2 sjalotten inkoken. Bind de saus eventueel met roux en voeg 1 dl room, 2 dl Brozen Baron blond en 2dl Brozen Baron Premium bij de saus. Kruid de saus met peper van de molen en zout. Giet ze tenslotte door een fijne zeef.

Stap 2

Schil 6 grote aardappelen. Laat ze koken tot ze mooi gaar zijn in water met snuifje zout. Maak van de gekookte aardappelen een zachte puree door mooi wat boter en melk toe te voegen. Kruid de puree af met peper van de molen, nootmuskaat en zout. Meng op het laatste even goed met een garde (klopper).

Stap 3

Reinig en snijd de 6 pijlen witloof in slierten. Snijd ¼ van een knolselder, 1 sjalot en 1 teentje look in fijne blokjes. Stoof de knoflook, knolselder en sjalot aan. Voeg het witloof toe. Kruid met peper en zout en stoof alles tot het witloof beetgaar is.

Stap 4

Bak de velzijde van de kabeljauw goudbruin in hete boter. Bak daarna de andere zijde tot de kabeljauw sappig gaar is.

 

 

Back to blog

Kevin De Maesschalck

Kevin has been passionate about cooking since childhood. After 15 years of experience in several top restaurants, he started his own catering company: KATERING.Classic cuisine is always the basis for all his dishes, but by combining all kinds of fresh products and flavours he always creates a complex layering in all his plates.