In de prijzen tijdens internationale wedstrijd

In de prijzen tijdens internationale wedstrijd

ASSE 

Drie bieren van brouwerij De Koperen Markies hebben een gouden of zilveren medaille behaald tijdens de prestigieuze Concours International De Lyon. Brouwer Hugo Mertens hoopt hiermee de deur naar de Franse markt te openen.

De Concours International De Lyon is een jaarlijkse internationale wedstrijd waar in aparte categorieën wijn, bier en sterke dranken beoordeeld worden door een professionele jury. Bij de eerste deelname vorig jaar won brouwerij De Koperen Markies met de Bronzen Baron meteen zilver. Dit jaar deden de bieren van brouwer Hugo Mertens het nog een tikkeltje beter.

“Je moet jezelf inschrijven voor deze wedstrijd. Uit 43 landen werden maar liefst 1.632 bieren ingeschreven”, reageert een fiere Mertens.

Prestigieus
Zo won de Koperen Markies BLOND 8 een gouden medaille in de categorie ‘Golden Ale’. De Koperen Markies BLOND Hop won een zilveren medaille in de categorie ‘Bitter Golden Ale’ en ten slotte won de Koperen Markies BLOND 6 een zilveren medaille in de categorie ‘Specialty Sour beer’.

De Koperen Markies staat zo tussen enkele bekendere Belgische bieren als Duvel en Karmeliet. “Ik ben ongelooflijk trots want dit is een zeer prestigieuze prijs. Er hangt geen premie aan vast maar ik kan dit bijvoorbeeld wel vermelden op het etiket. Het is een mooie promotie naar de consument.”

Naar Frankrijk?
Ook brouwer Hugo Mertens heeft er een zwaar jaar opzitten.

“Bepaalde afzetmarkten zoals cafés en de evenementensector zijn al even gesloten dus moesten we op zoek naar andere segmenten. Via deze prijs hopen we De Koperen Markies ook in Frankrijk te lanceren. We zijn nu de export aan het voorbereiden, hopelijk lukt dat dit jaar al”, kijkt de brouwer vooruit. Maar eerst nog een Koperen Markies voor zichzelf uitschenken om de overwinning te vieren.
Retour au blog